Karnawałowe ruloniki z ciasta francuskiego z Pasteną – z suszonych pomidorów OLE!


Karnawałowe ruloniki z ciasta francuskiego z Pasteną – z suszonych pomidorów OLE!
2022-02-14
Karnawałowe ruloniki z ciasta francuskiego z Pasteną – z suszonych pomidorów OLE!

Karnawałowe ruloniki z ciasta francuskiego z Pasteną – pastą z suszonych pomidorów OLE!

Składniki:

·        1 rulon ciasta francuskiego

·        1 opakowanie szynki typu prosciutto

·        opakowanie Pastena – pasta z suszonych pomidorów OLE!

·        parmezan do posypania

Płat ciasta smarujemy Pasteną – pastą z suszonych pomidorów OLE!, tak aby równomiernie rozprowadzić nadzienie. Dzielimy na paski, na które posypujemy starty ser oraz szynkę. Zawijamy tak, aby powstała różyczka. Ruloniki wkładamy do blaszki na muffiny. Pieczemy około 15-20 minut w dobrze nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Podajemy najlepiej na ciepło, choć na zimno też dobrze smakują.

 


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl