Placuszki ryżowe na słodko


2024-02-27
Słodkie, aromatyczne i puszyste. Idealne, kiedy przychodzi chęć na słodkie co nieco. Placuszki ryżowe z dodatkiem bananów to pomysł na pyszne śniadanie czy popołudniową przekąskę. Smakują znakomicie zwłaszcza w towarzystwie owoców.

Składniki (na 18-20 sztuk):

• 1 szklanka białego ryżu
• 1 ½ szklanki wody Mama i ja
• 2 dojrzałe banany
• 3 duże jajka
• 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
• 2 łyżki oleju
• 1 łyżeczka esencji waniliowej
• 3 łyżki mąki migdałowej, owsianej lub pszennej

 

Wykonanie:

1. Ryż zalej wodą i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż woda całkiem się wchłonie. Powinien być miękki i klejący. Ostudź. 
2. Banany pognieć widelcem na papkę, dodaj ryż oraz pozostałe składniki. Dobrze wymieszaj do połączenia i odstaw na minutę, aby ciasto „popracowało”.
3. Na lekko natłuszczoną i rozgrzaną patelnię wyłóż po dużej łyżce ciasta. Smaż na średnim ogniu, na złoto-brązowy kolor z każdej strony. Ogień nie powinien być zbyt mocny, aby placuszki nie przypaliły się. 
4. Podaj z ulubionymi owocami, syropem klonowym, możesz oprószyć placuszki cukrem pudrem.

 

Woda źródlana Mama i ja



Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.


Strona www: https://wodadladziecka.pl/


Cena:

1,5 l – 2,39 zł 
0,5 l – 1,79 zł
0,33 l – 2,19 zł

 


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Fly_PR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl