Tamka 43 partnerem Wine&Food Open Day 2012


Tamka 43 partnerem Wine&Food Open Day 2012
2012-07-11
23 września na warszawskim Torze Wyścigów Konnych odbędzie się tegoroczna edycja imprezy Wine&Food Open Day. Wydarzenie organizowane przez Noble Concierge gromadzi co roku setki miłośników dobrego smaku z całej Polski. Udział w imprezie weźmie również ekipa restauracji Tamka 43. Festiwal smaków

Liczne degustacje oraz warsztaty gotowania z uznanymi szefami kuchni czekają na wszystkich uczestników tegorocznej edycji imprezy Wine&Food Open Day. Już 23 września na terenie Toru Wyścigów Konnych stanie imponującej wielkości namiot, w którym powstaną stanowiska najlepszych polskich restauracji. Podczas tego niecodziennego pikniku, najbardziej uznani szefowie kuchni w kraju, serwować będą degustacyjne porcje swoich specjałów. Wine&Food Open Day to niezwykła szansa, by zapoznać się z nowymi trendami w gastronomii oraz na własne oczy przekonać się, jak wygląda codzienna praca mistrza sztuki kulinarnej. Wielość smaków i aromatów gwarantuje, że każdy uczestnik wydarzenia znajdzie tu coś wyjątkowego dla siebie. Na miłośników dobrego jedzenia czekają setki dań kuchni polskiej, europejskiej, chińskiej czy japońskiej. Dopełnieniem kulinarnej uczty będą wyśmienite wina - biorące w imprezie Centrum Wina zapewnia możliwość wyboru z ponad trzystu gatunków trunku z całego świata. Na rodzinnym pikniku nie może zabraknąć atrakcji dla dzieci - młodzi odkrywcy smaku będą mieli okazję własnoręcznie przygotować oraz skosztować kolorowych i smakowitych dań, które zachęcają do eksperymentowania w kuchni. Każda z atrakcji przygotowanych w ramach Wine&Food Open Day gwarantuje doznania kulinarne na najwyższym poziomie. Organizatorzy pikniku zaprosili do współpracy bowiem wyłącznie najciekawsze miejsca z gastronomicznej mapy Polski. W tym ekskluzywnym gronie nie mogło zabraknąć wielokrotnie nagradzanej restauracji Tamka 43. Goście tego nietuzinkowego miejsca spotkań, na co dzień mogą osobiście przekonać się o niezwykłej intuicji kulinarnej Roberta Trzópka - jednego z nielicznych Polaków, który pracował w restauracjach powszechnie uznanych za najlepsze na świecie. Ten niekwestionowany mistrz sztuki kulinarnej, pasjonat smaków i zwolennik metody gotowania sous vide, zaserwuje uczestnikom Wine&Food Open Day swoje popisowe dania. To zatem niezwykła szansa, by zapoznać się z jego umiejętnościami w niecodziennym entourage'u rodzinnego pikniku. Wszystkich miłośników dobrego smaku serdecznie zapraszamy na Wine&Food Open Day 2012!

DOSSIER:

Tamka 43 to kawiarnia, wine bar i restauracja w jednym, która mieści się w modernistycznym budynku Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina w Warszawie. Nowoczesna sceneria doskonale pasuje do serwowanej tam kuchni, która łączy tradycję z nowoczesnością. To zasługa szefa kuchni - Roberta Trzópka - pasjonata smaków na najwyższym poziomie, konesera poszukującego zarówno zaginionych smaków jak i innowacyjnych pomysłów na kuchnię, oparta przede wszystkim na lokalnych i sezonowych produktach, zwolennika gotowania w niskich temperaturach metodą sous-vide. Krótkie i przejrzyste menu, często zmieniana lista dań przygotowywanych z najlepszych polskich i europejskich produktów sezonowych to jego autorski pomysł.

Kontakt prasowy: Beata Grzybek, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok.14, 03-368 Warszawa, tel.(22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com

www.tamka43.pl


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Marta Więckowska

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl