Sycylijskie Cannoli z masą makową i bakaliami


Sycylijskie Cannoli z masą makową i bakaliami
2023-01-24
W tym roku wybierzecie tradycyjne dania czy oryginalne przepisy z kuchni świata?

Tym razem inspirujemy Was do zaczerpnięcia z kuchni Włoch. Takie słodkości z pewnością sprawdzą się jako przysmak karnawałowy.

SKŁADNIKI:

 

  • masa makowa HELIO 1/3 op.
  • pistacje prażone bez soli HELIO Natura 1/2 op.
  • prażone orzechy laskowe HELIO Natura 1/2 op.
  • skórki pomarańczowe HELIO
  • skórki cytrynowe HELIO 
  • ser risotta 250g
  • śmietana kremówka 30-36%, schłodzona 125ml
  • cukier puder 4 łyżki 
  • cannoli 
PRZYGOTOWANIE:
 
Odsączony serek ricotta utrzeć z cukrem. Delikatnie wymieszać z masą makową i ubitą śmietanką. Cannoli nadziać kremem dekorując końce bakaliami i skórką cytrynową i pomarańczową. Cannoli nadziewamy przed podaniem. 

Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

marta.skibinska@efektpr.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl