W trosce o komfort i zdrowie – poznaj najnowsze piekarniki parowe i płyty kuchenne Samsung
Samsung to ekspert w dziedzinie nowoczesnych rozwiązań, które poprawiają komfort życia codziennego konsumentów, a także zachwycają swoją funkcjonalnością oraz wyjątkowym designem. Teraz producent rozszerza swoją ofertę o nowe linie piekarników parowych do zabudowy Dual Cook Steam™ oraz płyt
indukcyjnych typu SlimFit.
Tym, co wyróżnia nowe piekarniki parowe Samsung jest technologia Dual Cook Steam™, która pozwala na jednoczesne przygotowanie zdrowych dań na parze i potraw w piekarniku przy użyciu różnych ustawień – trybu, czasu i temperatury – bez mieszania się zapachów. Modele z nowego portfolio rewolucjonizują nie tylko codzienne gotowanie, ale także dostosowują się do najbardziej nieszablonowych projektów wnętrz.
Zdrowsze pieczenie na parze….
Premierowa linia energooszczędnych[i] piekarników do zabudowy Samsung to m.in. piekarniki Dual Cook oraz Dual Cook Flex™ z opcjami parowymi. Urządzenia wyposażono w zupełnie nowe rozwiązania, zapewniające wyjątkowe efekty pieczenia. Piekarniki Dual Cook Steam™ pozwalają na korzystanie z komory piekarnika w 8 różnych konfiguracjach, które umożliwiają przygotowanie smacznych, różnorodnych dań przy pomocy termoobiegu, grilla oraz kilku trybów parowych, w tym funkcji gotowania na parze w specjalnym naczyniu. Co więcej, producent wprowadził dodatkowo nowe funkcje, poprawiające jakość smaku przyrządzanych potraw. Wśród nich znajdziemy:
· Air Sous Vide – bardziej precyzyjne pieczenie produktów zapakowanych próżniowo w niskiej temperaturze przez długi czas, przy zachowaniu większej ilości wartości odżywczych, poprawy smaku potrawy oraz naturalnej struktury dania
· Air Fry – efekt chrupiących i soczystych dań smażonych w głębokim tłuszczu w wersji light, upieczonych za pomocą gorącego powietrza na specjalnej tacy z dodatkiem niewielkiej ilości tłuszczu.
Rozwiązania zaproponowane przez Samsung maksymalnie zwiększą komfort gotowania, dzięki połączeniu urządzenia z aplikacją SmartThings[ii]. Aplikacja wspomoże nas w procesie przyrządzania potraw oraz zarekomenduje wyjątkowe przepisy, a także umożliwi zdalne sterowanie piekarnikiem. Premierowe urządzenia wyposażone zostały również w nowatorskie rozwiązanie w postaci kamery AI Pro Cooking, dzięki której nie tylko zdalnie zajrzymy do piekarnika, ale również nakręcimy 10-sekundowy film poklatkowy z całego procesu pieczenia. Ponadto kamera AI Pro Cooking rozpozna produkt umieszczony w komorze piekarnika i na tej podstawie zaproponuje ustawienia trybu pieczenia.
….i design, który zachwyca
W piekarnikach Dual Cook Steam™ możemy przygotować dwie potrawy w tym samym czasie, przy różnych ustawieniach temperatury i trybu pieczenia. Możemy także korzystać z całego piekarnika – w celu przygotowania dużych dań lub tylko z jego jednej komory, oszczędzając przy tym energię (nawet do 20% w porównaniu do pieczenia w całej komorze). Piekarniki różnią się także rodzajem wyświetlacza oraz kolorystyką, dzięki czemu konsument może dobrać model do swoich indywidualnych potrzeb i oczekiwań. Harmonijny, prosty projekt – przyciemnione szkło okna piekarnika, czarny satynowy uchwyt i kilka rodzajów wykończenia – idealnie wkomponuje się w każdą zabudowę meblową. Dzięki możliwości wyboru koloru wykończenia, piekarniki z nowej linii stają się integralną częścią naszego wnętrza. Wśród premierowych urządzeń znajdziemy również te bezuchwytowe, z automatycznie otwieranymi drzwiami Sense to Open – aby je otworzyć, wystarczy dotknąć przycisk na panelu sterowania. Piekarniki wyposażono ponadto w komfortowe udogodnienia, takie jak płynnie i cicho zamykające się drzwi, funkcję czyszczenia pyrolitycznego, katalitycznego oraz parowego, a także nowoczesny i intuicyjny w obsłudze panel z wyświetlaczem LCD. Premierową linię piekarników tradycyjnych uzupełniają piekarniki kompaktowe z funkcją mikrofali.
Do premierowych produktów Samsung należą również płyty indukcyjne. Wśród nich wyróżniają się płyty typu SlimFit o zmniejszonej grubości, które możemy wbudować w cienkie, nawet dziesięciomilimetrowe blaty kuchenne w opcji nablatowej bądź zamontować tak, aby tworzyły z blatem jedną spójną powierzchnię. Strefy Flex Zone w wersji klasycznej i rozszerzonej umożliwiają maksymalne wykorzystanie powierzchni płyty i dopasowanie jej do wielkości i kształtu naczyń. Dodatkowo, poza tradycyjnymi wariantami w czarnym szkle, płyty indukcyjne dostępne są w kilku wersjach kolorystycznych[iii] – do wyboru mamy białe z białym panelem lub białe z beżowym panelem.
Dzięki nowym urządzeniom kuchennym Samsung – w tym piekarnikom i płytom indukcyjnym – marka oferuje konsumentom jeszcze większą wygodę – rozwiązania umożliwiające przygotowywanie zdrowszych potraw, ale także doskonały design z możliwością połączenia urządzeń w domowym ekosystemie Samsung i zarządzanie nimi z pozycji smartfona za pomocą aplikacji SmartThings z rozszerzeniem SmartThings Cooking[iv].
Chcesz dowiedzieć się więcej? Obejrzyj materiał video - https://www.youtube.com/watch?v=cCgc1I7I8lc
Więcej informacji o nowych produktach z linii Samsung Dual Cook Steam™ znajdziesz na www.samsung.com
[i] Według wyników testów wewnętrznych przeprowadzonych w oparciu o protokół badawczy IEC-60350 (porównanie pieczenia niewielkich ciast w temperaturze 155℃ przy ustawieniu konwekcyjnym oraz przy użyciu całej komory urządzenia) redukcja całkowitego zużycia energii wyniosła 20,8%, a czasu pieczenia – 21,8%. Rzeczywista oszczędność będzie się różniła w zależności od przyrządzanej potrawy, użytkowania piekarnika i innych czynników.
[ii] Wymaga konta w Aplikacji SmartThings App, która jest dostępna w App Store i Play Store na urządzeniach z systemem Android (6.0 i wyżej) oraz iOS (10.0 i wyżej). Wymagane jest także połączenie Wi-Fi i konto Samsung Account .
[iii] Lista dostępnych kolorów na www.samsung.com. Dostępność kolorów uzależniona jest od zapasów sprzedawców.
[iv] Wymaga konta w Aplikacji SmartThings App, która jest dostępna w App Store i Play Store na urządzeniach z systemem Android (6.0 i wyżej) oraz iOS (10.0 i wyżej). Wymagane jest także połączenie Wi-Fi i konto Samsung Account .
Nadesłał:
Dominika Maciąg
|